Departemen Kehutanan Fujian ngungkabkeun yén ékspor kembang sareng pepelakan ngahontal US $ 164.833 juta dina taun 2020, paningkatan 9,9% tibatan 2019. Éta suksés "ngajantenkeun krisis janten kasempetan" sareng ngahontal kamekaran anu tetep.

Jalma anu ngurus Departemen Kehutanan Fujian nyatakeun yén dina paruh pertama taun 2020, kapangaruhan ku wabah COVID-19 di bumi sareng di luar negeri, kaayaan perdagangan internasional kembang sareng pepelakan parantos rumit pisan sareng parah. Ékspor kembang sareng pepelakan, anu teras-teras terus tumuh, parantos parah kapangaruhan. Aya patukang tonggong serius pikeun sajumlah ageung produk ékspor sapertos ginseng ficus, sansevieria, sareng praktisi anu pakait parantos ngalaman karugian beurat.

Candak Kota Zhangzhou, dimana ékspor kembang sareng pepelakan taunan nyumbang langkung ti 80% tina total ékspor pepelakan propinsi salaku conto. Maret dugi ka Méi taun samemehna mangrupikeun waktos puncak kembang sareng pepelakan di kota. Volume ékspor nyatakeun langkung ti dua per tilu tina total ékspor taunan. Antara Maret sareng Méi 2020, ékspor kembang kota turun ampir 70% dibandingkeun sareng période anu sami dina 2019. Kusabab ditunda penerbangan internasional, pengiriman sareng logistik anu sanés, perusahaan ékspor kembang sareng tutuwuhan di Propinsi Fujian ngagaduhan pesenan sakitar USD 23,73 juta anu henteu tiasa kacumponan dina waktos sareng nyanghareupan résiko klaim ageung.

Sanajan aya sakedik ékspor, aranjeunna sering ngalaman sababaraha halangan kawijakan dina impor nagara sareng daérah, ngabalukarkeun karugian anu teu tiasa diduga. Salaku conto, India meryogikeun kembang sareng pepelakan anu diimpor ti Tiongkok dikarantina ampir satengah bulan sateuacan aranjeunna tiasa dileupaskeun saatos aranjeunna sumping; Uni Émirat Arab meryogikeun kembang sareng pepelakan anu diimpor ti Cina dikarantina nalika tiasa angkat ka darat kanggo pamariksaan, anu sacara signifikan manjangkeun waktos transportasi sareng sacara serius mangaruhan tingkat kasalametan pepelakan.

Dugi ka Méi 2020, kalayan palaksanaan umum sababaraha rupa kawijakan pikeun pencegahan sareng pangendali wabah, pangwangunan sosial sareng ékonomi, kaayaan pencegahan sareng pangendalian wabah domestik sacara bertahap ningkat, perusahaan-perusahaan pabrik laun kaluar tina pangaruh wabah éta, sareng kembang sareng tutuwuhan ékspor ogé asup kana jalur anu leres sareng ngahontal Rise ngalawan tren sareng pencét jangkung anyar sababaraha kali.

Dina taun 2020, ékspor kembang sareng pepelakan Zhangzhou ngahontal US $ 90.63 juta, kanaékan 5,3% tibatan 2019. Produk ékspor utama sapertos ginseng ficus, sansevieria, pachira, anthurium, chrysanthemum, sareng sajabana henteu cekap seueur, sareng sababaraha rupa pepelakan dedaunan sareng bibit budaya jaringanna ogé "sesah dipendakan dina hiji wadah."

Dina akhir taun 2020, daérah penanaman kembang di Propinsi Fujian ngahontal 1,421 juta mu, total nilai kaluaran tina ranté industri sadayana 106,25 milyar yuan, sareng nilai ékspor 164,833 juta dolar AS, kanaékan 2,7%, 19,5 % sareng 9,9% taun ka taun.

Salaku daérah produksi konci pikeun ngekspor pepelakan, ékspor kembang sareng pepelakan Fujian ngaleuwihan Yunnan pikeun kahiji kalina dina 2019, rengking kahiji di Cina. Diantarana, ékspor pepelakan pot tetep tetep mimiti di nagara éta salami 9 taun berturut. Dina taun 2020, nilai kaluaran tina ranté industri kembang sareng bibit bakal langkung ti 1.000. 100 juta yuan.


Waktos Post: Mar-19-2021