Dina raraga nyerep sacara efektif gas anu ngabahayakeun di jero ruangan, cholrophytum mangrupikeun kembang munggaran anu tiasa dipelak di bumi énggal. Klorofitum katelah "pemurni" dina rohangan, kalayan kamampuan nyerep formaldehida anu kuat.

Lidah mangrupikeun pepelakan héjo alami anu ngageulisan sareng nyucikeun lingkungan. Éta henteu ngan ukur ngaleupaskeun oksigén nalika siang, tapi ogé nyerep karbon dioksida di rohangan nalika wengi. Dina kaayaan cahaya 24 jam, éta tiasa ngaleungitkeun formaldehida anu aya dina hawa.

news_imgs01

Agave, sansevieria sareng kembang anu sanés, tiasa nyerep langkung ti 80% gas anu ngabahayakeun di jero ruangan, sareng ogé ngagaduhan kapasitas nyerep super pikeun formaldehida.

news_imgs02

Kaktus, sapertos echinocactus grusonii sareng kembang sanésna, tiasa nyerep gas toksik sareng bahaya anu dihasilkeun ku hiasan sapertos formaldehida sareng éter, sareng ogé tiasa nyerep radiasi komputer.

news_imgs03

Cycas mangrupikeun ahli nyerep polusi bénzéna dina jero ruangan, sareng éta sacara efektif tiasa nguraikeun formaldehida dina karpét, bahan insulasi, kayu lapis, sareng xiléna disumputkeun dina wallpaper anu ngabahayakeun ginjal.

news_imgs04

Spathiphyllum tiasa nyaring gas limbah di jero rohangan, sareng pangaruh beberesih tangtu kana hélium, bénzéna sareng formaldehida. Pikeun tingkat pemurnian ozon hususna tinggi, disimpen di gigireun gas dapur, tiasa nyucikeun hawa, nyabut rasa asak, lampblack sareng masalah anu henteu stabil.

news_imgs05

Salaku tambahan, acuk tiasa nyerep langkung seueur gas anu ngabahayakeun sapertos hidrogén sulfida, hidrogén fluorida, fenol, sareng éter. Daisy sareng Dieffenbachia sacara épéktip tiasa ngaleungitkeun polusi trifluoroethylene. Chrysanthemum ngagaduhan kamampuan nyerep bénzéna sareng xiléna, ngirangan polusi bénzéna.

Budidaya kembang di jero ruangan kedah milih ragam numutkeun kabutuhan anu saleresna. Umumna, éta kedah nuturkeun prinsip henteu ngaleupaskeun zat bahaya, pangropéa gampang, aroma damai, sareng jumlah anu pas. Tapi pls dicatet sanaos kembang gaduh pangaruh anu langkung saé tina nyucikeun hawa, cara anu pangsaéna pikeun nyucikeun hawa nyaéta nguatkeun ventilasi sareng ngarobih hawa dina jero ruangan.


Waktos Post: Mar-19-2021