Upami pepelakan henteu ngarobih pariuk, tumuhna sistem akar bakal diwatesan, anu bakal mangaruhan pamekaran pepelakan. Salaku tambahan, taneuh dina pot beuki kakurangan gizi sareng turunna kualitas nalika tumuh pepelakan. Ku alatan éta, ngarobah pot dina waktos anu ditangtoskeun tiasa ngajantenkeun rejuvenate.

Iraha pepelakan badé ditetepkeun deui?

1. Titénan akar pepelakan. Upami akar dugi ka luar pot, hartosna pot éta alit teuing.

2. Titénan daun pepelakan. Upami daunna langkung panjang sareng alit, kandelna janten langkung ipis, sareng warnana janten langkung enteng, hartosna taneuhna teu cukup gizi, sareng taneuhna kedah diganti ku pot.

Kumaha carana milih pot?

Anjeun tiasa ngarujuk kana tingkat pertumbuhan pepelakan, anu 5 ~ 10 cm langkung ageung tibatan diaméter pot aslina.

Kumaha carana ngébréhkeun pepelakan?

Bahan sareng alat: pot kembang, taneuh budaya, batu mutiara, gunting kebon, sekop, vermikulit.

1. Candak pepelakan kaluar tina pot, hipu pencét jisim taneuh kana akar nganggo panangan anjeun pikeun ngaleupaskeun taneuh, teras milah akar dina taneuh.

2. Nangtukeun panjang tina akar anu disimpen numutkeun ukuran pepelakan. Langkung ageung pepelakan, beuki panjang akarna disimpen. Sacara umum, akar kembang jukut ngan ukur kedah dugi ka 15 cm panjangna, sareng bagian anu langkung tiuna dipotong.

3. Dina raraga ngémutan perméabilitas hawa sareng ingetan cai tina taneuh énggal, vermikulit, pearlite, sareng taneuh budaya tiasa dicampurkeun sacara seragam dina babandingan 1: 1: 3 salaku taneuh pot anu énggal.

4. Tambihkeun taneuh campuran sakitar 1/3 tina jangkungna pot énggal, kompak sakedik deui ku panangan anjeun, lebetkeun kana pepelakan, teras tambihan taneuh dugi ka 80% pinuh.

Kumaha ngurus pepelakan saatos ngarobah pariuk?

1. Tutuwuhan anu nembé didamel ulang henteu cocog pikeun sinar panonpoé. Disarankeun nempatkeun aranjeunna handapeun eaves atanapi dina balkon dimana aya cahaya tapi henteu sinar matahari, sakitar 10-14 dinten.

2. Entong dibuahan pepelakan anu énggal di Reprot. Disarankeun ngabuahi 10 dinten saatos ngarobih pot. Nalika ngabuahan, candak sajumlah kecil pupuk kembang sareng rata taburkeun kana permukaan taneuh.

Prune cuttings pikeun musim

Cinyusu mangrupikeun waktos anu saé pikeun pepelakan ngarobih pot sareng motong, kecuali pikeun anu mekar. Nalika dipangkas, potongna kedah sakitar 1 cm tina petiol handap. Panginget khusus: Upami anjeun hoyong ningkatkeun tingkat salamet, anjeun tiasa teuleum sakedik hormon pertumbuhan akar dina sungut motong.


Waktos Post: Mar-19-2021